Lasagne al forno


Lasagne er en av yndlingsrettene mine

Når jeg begynte å lage det så var det fra pose, men det har heldigvis forandret seg.
Det er jo så sabla enkelt å lage fra bunnen av så egentlig, no excuses. 

Du må bare ha litt tid til å gjøre det. For helt ærlig, det som tar mest tid er faktisk den "hvite" sausen, men det er det verdt.  Tips: Hør på yndlingspodcasten når du står der og rører i sauen ;)


Nå som det er vinter er deilig å kunne servere en god hjemmelaget middagsrett, enten i hverdagen eller til helgen. Lasagne kan du lage dagen før og bare varme opp når du kommer hjem fra jobben. Easy peasy.
Mens lasagnen varmes opp så lager du en god salat til, så kan du nyte en skikkelig god middag.  Den er supergod som fredags- eller lørdagskos også. Til helgen tar jeg et glass rødvin til maten, ellers i uka må det nok bli kaldt vann fra springen (veldig godt det også)

Er du skikkelig i farta  og har lyst så kan du jo lage to former. Kjøl de ned og dele opp i porsjoner, jeg lager 4 porsjoner av min form, og frys ned til senere. Det er kjekt å ha mat i fryseren til de dagene du er sliten og ikke orker å lage så mye. Tenk så mye bedre med en porsjon lasagne fra fryseren enn brødskive eller kjipe pølser?! 


Du trenger: 

400 g karbonadedeig (eller annen type kjøttdeig som for eks kylling )

 • 1 stk løk
 • 1 fed hvitløk
 • 1 ts olje
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1/2 glass tomatpure
 • 1 stk terning hønsebuljong
 • 1 dl vann
 • 2-3 ts oregano
 • 1 ts timian
 • 1 ts basilikum
 • 1 ts salt
 • 2 ts pepper (jeg elsker pepper, jeg har nok sikkert i 3 ...)
 • 1 stangselleri
 • 1 gulrot

Slik gjør du:

Brun kyllingkjøttdeigen i en panne med olje evt bremykt (jeg bruker en liten blanding for smakens skyld)
Finhakk løken og ha den i. Stangselleri skjæres i tynne biter og gulroten rasper jeg.
Hell i vann, hakkede tomater, tomatpure og hønsebuljong. Kok opp, og smak til med masse krydder. (jeg elsker krydder og synes jo mer jo bedre, sånn at alle mål for krydder i oppskriften er bare ca. Jeg har skrevet opp ca hva jeg tror jeg har i. Smak og behag!)


Lag jevning av melet og litt av melken. Kok opp resten av melken og rør i jevningen.
Kok opp sausen og la den koke i 5 minutter under omrøring. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og saus lagvis i en ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. Jeg legger også på noen halve cherrytomater over til slutt. Synes jeg gir god smak :)

Sett formen midt i stekeovnen og stek den i 35-40 minutter (på 200 grader)

Server med en enkel salat til eventuelt litt baguette hvis du liker det.


Kommentarer

Populære innlegg