Brioche boller


Å bake brioche brød eller boller har lenge stått på listen min

og nå har jeg gjort endelig fått bakt boller. Dommen: Absolutt kjempegode!
Vi hadde litt smør, ost og marmelade til og det var supergodt til lørdagsbrunchen vår. 
Bollene er nok best helt nybakte, som alt annet gjærbakst hjemme er, men greit spiselige fra fryseren også.
Brioche kan man eksperimentere med som for eks Eva Kosmas Flores har gjort her, med sitrus og sjokolade.
Neste gang har jeg tenkt å lage brød og da tenker jeg at denne oppskriften her fra Melk.no skal få stå i fokus.  Brød er godt til supper, salater og til ost, så her er det bare å planlegge menyer og bake i vei til det.



Oppskrift

Til ca 10 boller trenger du:
3 dl melk
50 gr gjær
550 gr hvetemel (ha litt ekstra, jeg måtte ha mer enn grunnoppskriften sa)
75 gr sukker
1 ts salt
2 egg
75 gr smør
1 egg til pensling


Slik gjør du:

Varm melken til 37 grader og bland i gjær.
Ha i mel og sukker. Tilsett eggene.Skjær romstemperert smør i terninger og ha det i deigen. Elt deigen til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra bollen.
Dekk bollen og la den stå til heving i en time, eller til deigen blir dobbelt så stor. Jeg hever alltid i ovnen på 35 gr med kjøkkenhåndkle over.
Del deigen opp 12 like store biter.
Form hver del til en bolle. Ta av en liten bit deig fra hver del og rull til en liten kule, som du setter på toppen av hver briochebolle. Jeg la hver bolle i en muffinsform. Pensle med et vispet egg. 
Stekes ved 200 grader i 10 – 15 minutter.

Nytes ferske og lune med det du liker av pålegg som for eks ost og marmelade, og et glass med melk (eller kaffe til)


Kommentarer

Populære innlegg