La oss bake - krydderkake

Krydderkake baker jeg hvert år og for meg er det ingen jul uten ...

Dette er en høstlig/vinterlig krydderkake full av godsaker som for eks tyttebær og epler.
Oppskriften er opprinnelig fra Wenches kjøkken på TV 2, men hvert år gjør jeg noe nytt som å legge til en ny tørket frukt eller bær eller noe.  Og ja jeg vet at det er januar, straks februar, men kaken er like god nå som den var i desember.  Med melk, kaffe og/eller likør til.

Her er i hvert fall oppskriften:

Ingredienser:

6 egg
6 dl sukker
9 dl hvetemel
2 ss malt kanel
2 ss malt ingefær
2 ss malt nellik
2 1/ 2 ts natron
1 1/ 2 dl nøytral matolje eller smeltet smør
3 dl kulturmelk / kefir
3 dl tyttebær
Ca 2 dl epler i små biter

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen hvetemel, krydder og natron.
Tilsett melblandingen vekselvis med olje eller smør og kulturmelk.
Rør sammen til en glatt røre.
Tilsett rørte tyttebær og hakkede epler og vend lett om.
Fyll røren i godt smurte former.
Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175 oC i ca 45 minutter.
Avkjøl kaken i formen, snu den opp ned på bakepapirkledt rist.
Kaken smaker best dagen etter den er bakt.
Den har god holdbarhet i kjøleskapet.

Tips:

Jeg steker kaken i brødformer. Denne oppskriften gir to store kaker i brødform. Bruk bakepapir.
I tillegg har jeg denne gangen hatt i
tørkede aprikoser som var knusktørre (jeg lot de ligge natten over i et lite glass med cognac og skar de opp i bittesmå biter). Og jeg tok en god neve med tørkede kirsebær som jeg kjøpte på ferie.
Eplebitene skjærer jeg opp veldig smått og jeg bruker hele tyttebær fra fryseren, ikke syltetøy.





Kommentarer

Populære innlegg